Nu släpps Tolerera – en antologi om intolerans och tolerans ur ett psykologiskt perspektiv

Välkommen på bokrelease den 25 april kl 19-21 på Forum för levande historia i Gamla Stan. Då släpps antologin Tolerera – en antologi om intolerans och tolerans ur ett psykologiskt perspektiv som är en del av det konstverk jag visar i utställningen P.K. – en utställning om intolerans. Jag är redaktör för och formgivare av antologin som innehåller texter av psykoanalytikern Tomas Böhm och psykologerna Liria Ortiz och Fred Saboonchi. I antologin ger författarna sin syn på toleransens och intoleransens psykologi – och presenterar verktyg och metoder som kan användas av alla som behöver kunskap och inspiration för att kunna bli mer toleranta gentemot andra människor eller i sitt arbete mot intolerans.

Jag planerar att skriva flera inlägg om den här antologin på bloggen under den kommande månaden. Under arbetet med antologin har texterna gjort ett starkt intryck på mig och jag har lärt mig mycket, både om mig själv och om min omvärld. Jag vill dela med mig av den erfarenheten men planen är också att försöka mig på att få syn på mina egna fördomar och min egen intolerans, genom att använda de psykologiska verktyg, metoder och strategier som förekommer i boken.

Pressmeddelande

Välkommen till release av Tolerera
När: onsdagen den 25 april kl 19.00-21.00
Var: Forum för levande historia, Stora Nygatan 10, T – Gamla Stan. Stockholm
Kl. 19.30 presenteras antologin i ett samtal med författarna.

Antologin Tolerera
belyser begreppen intolerans och tolerans ur ett psykologiskt perspektiv med fokus på individen och med utgångspunkten att ett tolerantare samhälle är både möjligt och nödvändigt.
I antologin ger psykoanalytikern Tomas Böhm och psykologerna Liria Ortiz och Fred Saboonchi sin syn på toleransens och intoleransens psykologi – och presenterar verktyg och metoder som kan användas av alla som behöver kunskap och inspiration för att kunna bli mer toleranta gentemot andra människor eller i sitt arbete mot intolerans. Redaktör: Jon Brunberg.
Mer om författarna

Boken är en del av ett konstverk som Jon Brunberg producerat för utställningen P.K. – en utställning om intolerans som visas på Forum för levande historia under 2012.

Antologin, som ges ut av Jon Brunberg Förlag, riktar sig till lärare på gymnasieskolan, och erbjuds som fördjupningsmaterial vid de workshops som arrangeras av Forum för levande historia i utställningen.

Mer information om utställningen och projektet Tolerera

P.K. – en utställning om intolerans

Presskontakt: Forum för levande historia
Johan Perwe
johan.perwe@levandehistoria.se
0702-59 38 19
Presskontakt: Jon Brunberg
mail@jonbrunberg.com
070-314 36 92

Andra bloggare om: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield