Tolerera är här!

I går eftermiddag kom antologin Tolerera från tryckeriet. Det är alltid en fantastisk känsla att få se ett bokprojekt materialiserat. Men med Tolerera är det något speciellt.
Efter alla de omläsningar jag gjort som redaktör har texterna gjort ett starkt intryck på mig. De psykologiska förklaringsmodeller som presenteras i boken – som bland annat visar hur fördomar och främlingsfientlighet uppstår och hur vi skapar vår omvärld (eller ”medvärld”) – har vidgat min förståelse för hur människor relaterar till och kommunicerar med varandra. Jag har genom läsningen fått tillgång till ett antal psykologiska verktyg och därigenom faktiskt lärt mig en hel del om mig själv och hur jag bemöter andra. Det handlar t.ex. om hur man kan kartlägga sina fördomar, hur man kan skapa sin ”medvärld” och hur man kan utveckla motståndsstrategier mot intolerans och främlingsfientlighet. Jag är övertygad om att jag kommer att fortsätta arbeta med mig själv med hjälp av de verktygen.
I morgon, den 25/4 blir det release för Tolerera på Forum för levande historia i Gamla Stan i Stockholm kl 19-21 (se http://www.levandehistoria.se/node/6088). Kl 19.30 presenteras boken i ett samtal med mig och författarna Liria Ortiz, Fred Saboonchi och Tomas Böhm. Dryck, tilltugg och ett ex. av Tolerera ingår. Ingen föranmälan är nödvändig.

Utställningen P.K. – en utställning om intolerans där boken ingår som en del av mitt konstverk Tolerera kommer att vara öppen under kvällen. Boken, som ges ut av Jon Brunberg Förlag, riktar sig till lärare på gymnasieskolan, och erbjuds som fördjupningsmaterial vid de workshops som arrangeras av Forum för levande historia i utställningen. Den finns m.a.o. inte i att köpa i bokhandeln.

Andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield