Maktverktyget: på väg mot 3000 mätningar

mmme-logga-web800-sv

Det var länge sedan jag rapporterade från arbetet med Maktverktyget. Inte så märkligt kan man tycka med tanke på att det lever sitt eget liv i högsta välmåga utan några omfattande uppdateringar. I dagarna har det däremot fått en välbehövlig visuell uppfräschning och en mekanisk och språklig genomgång i den engelskspråkiga delen. Det är med andra ord dags att ta maktverktyget utanför den svenskspråkiga sfären på riktigt (80% av mätningarna är gjorda av personer bosatta i Sverige).

Så här långt kanske du undrar vad detta Maktverktyg handlar om? Det är i korthet en webbapplikation där du kan mäta din makt genom att svara på några (ganska) enkla frågor om din bakgrund, dina förutsättningar och din syn på din egen makt. Testa själv på maktverktyg.com!

Det är ännu inte riktigt dags att summera arbetet med detta ganska omfattande projekt men när antalet mätningar går över 3000* så har jag lovat mig själv att jag ska skriva något slags rapport om det hela. I skrivande stund krävs ytterligare cirka 150 mätningar för att nå dit, så för att skynda på processen så utlovar jag härmed ett bokpris – ett (av mig) signerat exemplar av boken Tolerera – till den förste som mäter sin makt OCH registrerar sig med en e-postadress efter genomgången mätning OCH som har en svensk postadress  – efter mätning 2999.

Observera att bokpriset bara gäller nya registreringar och inte om du redan är registrerad och loggar in för att mäta om din makt.

* Med makt-mätningar avses MVI-talet som indexet baseras på, och som visar antal mätningar av en användare av tjänsten. En registerad användare kan mäta om sin makt hur många gånger som helst men kommer ändå bara att bidra med en enhet till MVI-talet.

*

På annan plats: Tänkvärt! Rasmus Fleischer om kritiken mot Michel Foucaults makt-teoretiska byggen. http://copyriot.se/2014/01/26/anti-foucault/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield