Den nya versionen av maktverktyget ute

Äntligen, efter mycket svett (i alla fall börjar händerna kännas lite stela efter allt kod-knackande), så är den nya versionen av Maktverktyget ute, med en vecka kvar innan min utställning på Moderna Museet öppnar. Det har varit några intensiva veckor med ny formgivning, nya och förbättrade funktioner av allehanda slag och optimeringar av den underliggande koden för att snabba upp tjänsten (även om det skulle behövas mer av den varan för att få den riktigt snabb).
Det mesta är förbättringar av de existerande funktionerna, men bland nyheterna skulle jag vilja lyfta fram själva enkäten som kryddats med flera nyheter.
  • Efter varje svar får du en ny prognos om hur stort ditt maktvärde kan tänkas bli när du avslutat enkäten.
  • Du får också veta hur viktig varje fråga är. Vikterna, som jag berättat om tidigare, bestämmer hur viktig varje enskild fråga skall vara i den slutgiltiga sammanräkningen av maktvärdet. De bestäms av alla som mätt sin makt, och satt egna vikter för en eller flera frågor.
  • Till detta kommer en svarstext för varje fråga som besvaras i enkäten som förtydligar frågan, ger feedback på enskilda svar, eller tips om var man kan hitta relaterad information.
En annan viktig nyhet är at den engelska versionen av tjänsten nu i princip är färdigutvecklad, och att den numera körs på en egen domän: thepowertool.net. Idén med projektet är att nå ut till världens alla hörn för att kunna göra konkreta jämförelser. Nu när den engelska versionen känns mogen så är det dags att göra lite mer reklam för den.
I övrigt noterar jag att mitt statistikverktyg rapporterar att den nya widgeten (som ni kan se i bloggens sidebar) redan har kommit till användning och långsamt sprider sig, samt att jag närmar mig fyrahundra sparade maktmätningar. Några spännande veckor väntar.
I en annan del av galaxen: i morgon ställs den egyptiske bloggaren Wael Abbas inför rätta anklagad för att ha lagt ut videos på sin blogg som visar övergrepp och tortyr i egyptiska fängelser, videos som filmats av poliserna själva men som sedan hamnat på YouTube. Den som twittrar kan med fördel visa sitt stöd för Wael genom att ”trenda” #waelabbas i morgon den 18/2.
Information om målet från ANHRI
Artikel om Abbas i DN

#m The Power Tool is now fully available in English with its own domain-name thepowertool.net m# 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield