Snapshot inför morgondagens begivenheter

Just nu pågår förberedelserna som bäst inför morgondagens öppning av utställningen 19 years och ett verktyg för att mäta makt på Moderna Museet där maktverktyget är ett av två verk som skall visas. Kablar stuvas undan, högtalare skruvas upp och de sista snickerierna färdigställs. Dessutom finjusteras maktverktyget. Buggar stampas ut, layouter anpassas och de (förhoppningsvis) sista felstavningarna och översättningsmissarna korrigeras. Hjärnan är mosig av alltför lite sömn. Kort sagt: bättre än så här blir det inte.
På ett sätt kan man säga att utställningen redan har börjat i och med att en hel del maktmätningar strömmat in som ett resultat av pressmeddelanden och utskick. Speciellt roligt är att de flesta av mätningarna som gjorts de senaste dagarna inte är gjorda av svenskar. Det här projektet kan bara nå sin fulla potential om det kan operera på en global nivå, som jag ser det. I och med att den engelska versionen har fått ett eget domännamn, thepowertool.net ökar den möjligheten betydligt. En idé som ligger nära till hands är att skapa en lista som jämför makt mellan länder, som inte baseras på militär eller ekonomisk styrka utan utgår från de som mäter sin makt. Redan nu kan man på statistik-sidorna se vilka länder som är inkluderade i mätningarna.
Du, käre läsare av denna enkla blogg, är förstås varmt välkommen till öppningen av utställningen 19 years och ett verktyg för att mäta makt, torsdagen den 25 februari 2010, kl 18-20, i Studion på Moderna Museet i Stockholm. Ingång från sjösidan/parkeringen. Kl 18.15 presenterar jag utställningen i samtal med Catrin Lundqvist, curator, Moderna Museet och publiken. Mer information om utställningen och länk till Facebook-eventet. Mer om det andra verket som ingår i utställningen:19 Years.

#m Preparations are underway for tomorrow’s exhibition at Moderna Museet. In a way you could say that the show has already started with the many measurings that have been completed over the last few days. What’s interesting is that most of those have been made by people outside of Sweden. The power tool will certainly work well on a national level, but its full potential can only be fulfiled if it operates on a global level. m# 

2 svar på “Snapshot inför morgondagens begivenheter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield