Fler kommande nyheter i maktverktyget

Just nu jobbar jag febrilt med att få klart nästa version av maktverktyget. Det går långsamt framåt. En av de funktioner som kommer att förbättras betydligt i den kommande versionen är möjligheten att följa sin makt över tid, vilket innebär att man kan mäta om sin makt när något har förändrats i ens liv och därmed få en historik över hur ens makt förändrats över tid. Funktionen har funnits förut men varit mycket begränsad.

Nytt är också möjligheten att kunna bestämma en målsättning för sin makt. Det blir tills vidare en mycket enkel funktion, med få reella applikationer, men i kommande versioner av maktverktyget kommer målsättningen att få mycket större betydelse, både för analysverktygen och för mätningen i sig.

Med målsättning menar jag målet för den personlig ambitionen, från ambitionen att ackumulera så mycket makt som möjligt till att frånsäga sig all sin makt och alla möjliga scenarion däremellan. Med målsättning som en parameter kan man helt enkelt göra mer exakta analyser av maktmätarens personliga behov.

Trots att fokus i tjänsten förvisso ligger på ackumulation, därför att det är det vanligaste sättet vi tänker på makt – som något som vi hela tiden skaffar mer av – så är kanske möjligheten att avsäga sig makt egentligen ett intressantare alternativ. Det kan låta märkligt, men anledningarna till att man skulle vilja göra det är många. Mindre makt kan leda till färre konflikter, mindre förtryck eller till större personlig frihet. Jag har diskuterat något liknande i en tidigare postning om dekurrens.

Andra bloggtips:

Nytt i bloggrullen är Nätverk för Motståndsstudier från Göteborgs Universitet, som kanske inte är en blogg i egentlig mening, men definitiv en intressant grupp när det gäller studier av makt ur ett annat perspektiv.

Danne Nordlings Skattepolitik och Samhällsfilosofi är väl nästan att räkna som en klassiker i bloggvärlden. Jag håller nästan aldrig med Danne när det gäller politik eller ideologi, men han leverar oftast precisa och intressanta postningar om ekonomi. Just nu skriver han om den uppmärksammade partiledardebatten.

Ny är också Copyriot, också det en klassiker. Rasmus hyllar radio som massmedium i sin senaste post. Där har vi sannerligen något gemensamt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Följ min blogg med bloglovin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield