Maktverktyget i Studion på Moderna Museet

En av anledningarna till den förhöjda aktiviteten kring Maktverktyget på senare tid är att det återigen är dags att presentera det i ett publikt sammanhang. Den här gången sker det i Studion på Moderna Museet, som är en plats för experimentell programverksamhet med betoning på rörlig bild, performance, internetbaserad konst, föreställningar och samtal.
Det är med andra ord hektiska tider. Jag förbereder nu parallellt tre gränssnitt för utställningen som alla baseras på den kommande versionen av tjänsten. Det ena är förstås den gamla hederliga webbtjänsten på maktverktyg.com. De övriga två är specialdesignade gränssnitt för utställningsrummet. Jag planerar att släppa upp betan för den nya versionen under kommande vecka, och kommer förstås att meddela här när det sker.
Verktyget kommer inte att vara det enda av mina verk som visas. På plats finns också 19 years, som är en animation som mappar av nästan 2000 folkliga massprotester i världen mellan åren 1989 och 2007. Det projektet kan ni läsa mer om på dess egen webbplats.
Utställningen öppnar den 25/2 kl 18-20 och pågår till den 21/3 2010. Du, kära läsare, är förstås hjärtligt välkommen.
#m Maktverktyget visas tillsammans med animationen 19 years under februari-mars 2010 i Studion på Moderna Museet, som är en plats för experimentell programverksamhet med betoning på rörlig bild, performance, internetbaserad konst, föreställningar och samtal. Utställningen öppnar den 25/2 kl 18-20 och pågår till den 21/3 2010. m#
Post scriptum: Den korta texten mellan hash-taggarna #m och m# tarvar en förklaring. Jag experimenterar just nu med att ta in rss-flödet från den här bloggen in i maktverktygets gränssnitt. Det som visas mellan taggarna är tänkt att användas i utställningen.

Och till sist: Heiti Ernits och Karl Palmås bloggar har letat sig in i min rulle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield