På väg mot ett slags relativ ledighet

Jag vet, det har varit djupt ekande tyst på den här bloggen i några månader, och jag är inte säker på att det kommer att bli mer skrammel och bråk under den närmsta tiden heller. För nu är det dags för några dagars semester i naturskön miljö. Å andra sidan brukar det erbjuda mycket av en av mina favoritsysselsättningar: läsning. Böcker. Tankar. Idéer. Och det brukar i sin tur leda till skrivande, och kanske också en och annan bloggpost.

Med på resan finns följande alster: 1000 Years of Non-Linear History av Manuel de Landa (halvvägs igenom), Europeisk universalism av Immanuel Wallerstein (återläsning), Slum av Mike Davis (halvvägs igenom), Det gobala civilsamhället av Mary Kaldor (återläsning) samt Plikten, profiten och konsten att vara människa av Göran Rosenberg (oläst). Kanske, kanske får jag anledning att återkomma till böckerna inom kort.
För er som undrar vad som hänt sedan den senaste postningen i slutet på April så kan jag bara säga att jag varit inne i en minst sagt intensiv produktionsperiod med flera framträdanden.
I slutet på maj visades en studie till ett nytt verk på utställningen Documentalities, vilket också är namnet på den kurs på Kungl. Konsthögskolan som jag gått sedan 2009. Verket kan ses här.
Och nu senast har jag medverkat i ett projekt med namnet The Knot i Warszawa där jag presenterade projektet Utopist-VM som nu är igång med den tredje versionen (se bilden).
Det här projektet har med andra ord legat en smula på is den senaste tiden, men jag är säker på att jag snart får anledning att återkomma till frågan om makten. Tills dess önskar jag er en fortsatt bra sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield