Tolerera: bilder och länkar

Nu har utställningen P.K.-en utställning om intolerans på Forum för Levande Historia dragit igång på riktigt efter en välbesökt vernissage den 15/9. För mig, som konstnär, är det här en unik utställningsform eftersom de verk som jag och konstnärerna Andrea Hvistendal och Elisabeth Ohlson Wallin producerat kommer att användas i workshops för gymnasieelever, samtidigt som utställningen kommer att vara öppen för vanliga besökare. Nu på söndag den 25/9 kl 12-17 finns jag på plats i utställningen på Stora Nygatan 10-12 för den som vill träffa mig.

Mina verk, som alla har namnet Tolerera, handlar om toleransens och intoleransens psykologiska dimension. Jag har bjudit in psykoanalytikern Tomas Böhm och psykologerna Fred Saboonchi och Liria Ortiz att medverka i en video och skriva var sitt kapitel för en antologi; att ge sin syn på tolerans och intolerans ur ett psykologiskt perspektiv och presentera psykologiska metoder och verktyg som individer och grupper kan använda för att öka sin egen tolerans, eller för att förebygga och motverka intolerans. Bilden ovan visar en bild på videon från utställningen.

Förutom videoverket och antologin visar jag också ett webbverk där besökarna kan testa om de är så toleranta som de vill vara. Det finns tillgängligt på två datorstationer i utställningsrummet och på Internet på adressen http://levandehistoria.se/tolerera.html.

Jag vill också på att lyfta fram design- och arkitektbyrån Guise som tagit fram utställningskonceptet med de fristående väggarna som skapar en allvarsam och labyrintisk inramning. Till höger på bilden ovan kan man se en av de tryckta och perforerade väggarna som finns i utställningen.

Mer information och reaktioner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield