Fb-dump 2013-1

1.
What was the Brioni Practical Utopias Summit really about? I’m not sure I know but here’s my five kunas on the subject. With Ulu Braun Tellervo Kalleinen Olik Maslova Walther YKON Pekko Koskinen Oliver Kochta-Kalleinen Niina Johanna Lehtonen Braun and many, many more …
Intressant artikel men jag är inte säker på att jag håller med. Konst är utan tvivel ett instrument för mig som konstnär – det är nyttigt för mig som människa. Det är en nyttoaspekt och instrumentalitet som tenderar att hamna i skymundan. Om konsten inte vore nyttig för mig skulle jag inte göra den – och hur skulle den då kunna bli nyttig för någon annan? Sammanfattningsvis: jag kommer aldrig att skriva under på att konsten är onyttig.
4.
Paletten 3:2013 | Paletten — Replikväxlingen mellan David Karlsson och Anna van der Vliet i senaste numret av Paletten är riktigt intressant. Blottar två motstående positioner med likheter och visar ganska tydligt hur kulturpolitiken förändrats rent konceptuellt men kanske inte så mycket i praktiken under de senaste sju åren av Alliansens maktinnehav, men också att förändringarna sträcker sig över partipolitikens gränser. Jag har svårt att bedöma om det är krisen som spökar eller om det är kulturvärlden som blivit bättre på att formulera sig kring sina förutsättningar (eller både och). Hursomhelst: läs!
För alla schack- och konstnördar: här är 70 av de partier som Marcel Duchamp spelade som elitspelare i schack. En av Frankrikes bästa när det begav sig.
7.
Dagens metafor enligt DN: ”Det är lättare att göra fisksoppa av ett akvarium än tvärtom”, Göran Hägglund i er replikskifte om kärnkraften. Min fantasi går igång på detta. Är det i ett akvarium lättare för protoner och neutroner att fara runt i en fin ordning eller är det guppifiskarnas fenföring som ger energin? Att göra fisksoppa av glaset till ett akvarium låter ju som en dålig idé, men också svårt att göra en fisksoppa av smutsigt akvarivatten? Känner mig språkligt förvirrad.

8.
Pinsamt agerande av justitieministern om romer | Thomas Hammarberg

T o m 20/10 2013

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield