Mediagenomslaget

En ny fråga har tillkommit i maktverktyget som gäller mediagenomslag, något jag diskuterat tidigare här på bloggen. Den får tills vidare utgångsvikten 5, d.v.s, den räknas som en medelviktig fråga i sammanhanget. Frågan handlar om hur många gånger du omnämnts i massmedier (som tidningar, tidskrifter, tv och radio, men också större bloggar), och svaren ges i en skala från 0 till mer än 20,000 artiklar. Om du är registrerad användare måste du svara på den här frågan för att få ditt värde korrekt mätt. Än så länge har jag inte tagit ställning till om artiklarna bör vara av övervägande positiv karaktär och detta kanske måste ändras i framtida versioner av verktyget.

Frågan om mediernas makt kommenteras också i dagens DN i ett referat från ett seminarium om barn och makt där en viss Marianne Odelius ”säger att medierna kan peka på problem och ge en röst åt de röstsvaga, men att de inte har makten att åstadkomma någon verklig förändring i samhällsstrukturen.”

För övrigt kan jag konstatera att jag har haft de första mätningarna under kvällen från USA och jag hoppas förstås att mätningarna skall sprida sig även där. Den engelska versionen är tyvärr inte lika genomarbetad som den svenska men jag hoppas kunna hinna med att fixa det nu under maj månad. Maktvärdet har för övrigt sjunkit något under de senaste dagarna men ligger stadigt strax under 5.9

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield