Nyordning och återblick

Välkommen till den nya bloggen för Makt som metafysik och mätbar enhet. Efter flera år av bloggande på Bloggers plattform bestämde jag mig för att flytta över bloggen till WordPress. Inte för att Blogger på något sätt fungerat otillfredsställande, tvärtom. Men bloggen behövde en reboot.

Under 2013 har jag bloggat mycket sparsamt så en årskrönika blir av naturliga anledningar ganska mager. Jag vill ändå här lyfta fram några artiklar som jag tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet.

I februari och maj skrapade jag i tre artiklar på ytan när det gäller möjligheten att formulera en icke-hierarkisk konstsyn inspirerad av ett föredrag av den mexikanske filosofen Manuel de Landa. De här artiklarna markerar också inträdet av en konstteoretisk infallsvinkel på den här bloggen vilket känns både ovant och intressant.

http://blog.maktverktyg.com/2013/02/sokandet-efter-en-icke-hierarkisk-konstsyn.html
http://blog.maktverktyg.com/2013/02/sokandet-efter-en-icke-hierarkisk-konstsyn-2.html
http://blog.maktverktyg.com/2013/05/fler-forslag-for-en-icke-hierarkisk-konstsyn-3.html

I maj avslutade jag min serie om Emmanuel Levinas filosofi och Zugmunt Baumans bok ”Postmodern etik” som jag började någon gång 2011.

http://blog.maktverktyg.com/2013/05/avdelningen-obskyra-och-ofullstandiga-diagram.html
http://blog.maktverktyg.com/2013/05/nagra-avslutande-ord-om-postmodern-etik-3.html

Mer än så var det inte. Magert och sparsamt. Blir det då andra, mer omfattande bullar under 2014? Vem vet. Så mycket är klart att jag kommer att dra igång två nya besläktade projekt i början av året som säkert kommer att omnämnas här och jag planerar att boota om mina undersökningar av maktbegreppet – med ett lite nytt perspektiv. Så jag hoppas att ni, mina få men trogna läsare, fortsätter att återkomma hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield