Pridefestival med tema makt

Jag noterar bara i förbifarten att temat för nästa Stockholm Pride kommer att vara makt. Jag måste säga att det känns helt naturligt eftersom hbt-rörelsen, jämsides med olika feministiska rörelser, enligt min åsikt varit den grupp i det svenska samhället som tydligast utvecklat debatten om maktens struktur och effekter under de senaste åren, och som varit ytterst framgångsrika i det arbetet.

Syftet med valet av tema är, enligt ett pressmeddelande, ”att belysa så väl positiva som negativa former av maktstrukturer samt visa hur man kan bemöta olika former av maktutövande. Det handlar om att synliggöra diskriminerande strukturer i samhället och samtidigt påpeka att alla människor har makt att göra en skillnad.”

Synd dock att inte ordförande för Stockholm Pride, Claes Nyberg, vill ge sig in på en lite djupare diskussion om vad man menar med temat.

– Makt kan betyda så många olika saker för olika människor, individer och grupper. Därför gör inte vi bedömningen vilken typ av makt man refererar till när man hör årets tema.

andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress Anti Spam by WP-SpamShield